și primiți o reducere de 10% la prima achiziție*!

Întreținerea gazonului
Când este mai bine să fertilizez după însămânțare?
Când ar trebui să fertilizez?
Am o mulțime de iarbă anuală de pajiște în gazon. Ce pot face?
Ce ar trebui să fac cu mușchiul?
Ce îngrășământ ar trebui să folosesc?
Ce este scarificarea?
Care este înălțimea ideală a ierbii pentru iarnă?
Cum pot renova un gazon vechi fără a semăna din nou?
Cum cosesc iarba?
Când ar trebui să ud?
Când ar trebui să cosesc pentru prima dată după semănat?
Când este mai bine să fertilizați după însămânțare?
Plantele de iarbă supraviețuiesc primele patru până la șase săptămâni pe baza rezervelor din semințe. Plantele au însă nevoie de apă foarte regulat! După această perioadă, este recomandabil să ajutați planta de iarbă prin fertilizare, astfel încât iarba să crească dens rapid și să nu lase loc buruienilor.
Aceasta depinde de îngrășământul pe care îl utilizați. Unele îngrășăminte sunt cu acțiune îndelungată și se eliberează pe parcursul întregului sezon. Există, de asemenea, îngrășăminte cu acțiune rapidă care sunt eliberate în două luni. Pe scurt, urmați instrucțiunile de pe ambalaj.
Am o mulțime de iarbă anuală de pajiște în gazonul meu. Ce pot face în această privință?
În primul rând, verificați condițiile de creștere: există suficientă lumină, circulație a aerului, umiditate și nutrienți? Și solul permite apei să se infiltreze ușor și nu este compactat? Asigurați-vă că aceste condiții sunt optime pentru ierburile dorite. Din păcate, nu există produse pentru a scăpa de iarba anuală de pajiște. Iarba anuală de pajiște este o buruiană care apare peste tot. Înflorește foarte des și se răspândește rapid. Iarba anuală de pajiște face doar rădăcini foarte superficiale, ceea ce o face sensibilă la secetă. O metodă bună de a combate iarba anuală a pajiștilor în gazon este să nu udați gazonul existent pentru o perioadă îndelungată de timp. Acest lucru usucă iarba anuală de pajiște. Poate fi util să folosiți vremea pentru a face acest lucru: nu udați în timpul unei perioade prelungite de secetă și tundeți doar pentru a prinde toate semințele. De îndată ce plouă, scarificați iarba existentă astfel încât plantele moarte de iarbă anuală de pajiște să fie îndepărtate cât mai mult posibil. Apoi semănați cu semințe de iarbă, astfel încât spațiile libere să fie acoperite cât mai repede cu ierburile dorite.
Ce trebuie să fac în legătură cu mușchiul?
Cel mai important lucru este să oferiți condiții optime de creștere pentru iarbă, astfel încât aceasta să poată concura cu mușchiul. Acest lucru înseamnă lumină, umiditate și nutriție adecvate. De asemenea, alegeți amestecul de iarbă potrivit pentru situația dumneavoastră. Acesta va avea cele mai mari șanse de succes, minimizând șansele de invazie a mușchiului. Dacă aveți mușchi, îl puteți îndepărta prin scarificare. Verificați pH-ul solului: este sub 5,5? Dacă da, calcarul poate ajuta la îmbunătățirea condițiilor de creștere pentru iarbă. Mușchiul poate, de asemenea, să preia controlul dacă tundeți prea scurt, în special în zonele umbrite.
Ce îngrășământ ar trebui să folosesc?
Există mai multe tipuri de îngrășăminte: cu acțiune lungă și cu acțiune scurtă, îngrășăminte organice sau minerale. Toate conțin NPK ca bază, suplimentat, de exemplu, cu magneziu. Răspunsul ierbii poate varia. Alegeți un îngrășământ la alegere și urmați instrucțiunile de pe ambalaj.
Scarificarea (dethatching) înseamnă cosirea pe verticală. Prin tăierea verticală în gazon, resturile vechi de iarbă și materialul organic nedecompus acumulat (paie) pot fi îndepărtate rapid. Acest material creează adesea condiții de creștere mai proaste și poate deveni un teren propice pentru ciuperci dăunătoare. Scarificarea permite aerului să intre și să iasă din sol, stimulând creșterea ierbii și viața solului. Tăierea plantelor de iarbă creează adesea noi ramificații care dau naștere la noi plante de iarbă și la un gazon dens.
Care este înălțimea ideală a ierbii pentru iarnă?
Nu există o înălțime ideală a ierbii, dar cu cât o plantă de iarbă are mai multe frunze, cu atât mai repede poate răspunde la creșterea temperaturilor și la soarele din primăvară. Pe de altă parte, iarba care este prea lungă poate reține o mulțime de umiditate. Acest lucru poate crea condiții bune de creștere pentru ciupercile dăunătoare.
Cum pot renova o peluză veche fără a resemina?
Tăiați gazonul la cea mai scurtă setare a motocositoarei. Scarificați gazonul la cea mai adâncă setare în două direcții. A doua trecere ar trebui să fie de preferință înclinată sau perpendiculară pe prima trecere pentru a crea "pătrate" sau "blocuri". Îndepărtați toate resturile de iarbă și buruieni. Răspândiți semințele de iarbă în cantitatea indicată și greblați-le în iarba existentă cât mai bine posibil, astfel încât aceasta să fie bine acoperită. Udați regulat atunci când nu plouă.
Verificați înălțimea de cosire la care este setată mașina de tuns iarba. Nu tundeți mai mult de 2/3 din planta de iarbă. Dacă mașina de tuns iarba este setată la 4 cm, de exemplu, tundeți când iarba are 6 cm lungime (4 = 2/3 x 6). Dacă iarba nu este colectată sau mărunțită de mașină, greblați iarba tăiată și aruncați-o. Utilizați un trimmer sau o foarfecă pentru iarbă pentru a tăia marginile ierbii. Este recomandabil să tundeți de două ori mai des cu o mașină de tuns mulci în perioadele în care vegetația crește rapid.
Precipitarea sub formă de ploaie este cea mai bună pentru iarbă. Începeți udarea atunci când iarba începe să prezinte primele semne de secetă. De îndată ce culoarea ierbii devine mai ternă, este timpul să începeți udarea. Este mai bine pentru gazon să udați ocazional și pentru o perioadă lungă de timp, decât frecvent și pentru scurt timp. Astfel, apa va pătrunde în profunzime și planta va dezvolta rădăcini mai adânci, ceea ce va fi în beneficiul toleranței sale la secetă. Dacă se dau frecvent cantități mici, iarba își va păstra rădăcinile superficiale și, prin urmare, va avea nevoie de udare mai des în zilele uscate și călduroase. Udați de preferință seara sau dimineața devreme, astfel încât umiditatea să fie benefică pentru plantă și să nu o ardă imediat.
Când ar trebui să cosesc pentru prima dată după însămânțare?
De îndată ce iarba a ajuns la o lungime de 6 până la 8 cm, poate fi cosită pentru prima dată. Rulați gazonul înainte de a-l tunde pentru prima dată, astfel încât iarba să nu fie scalpată din cauza unor denivelări. Asigurați-vă că nu este tăiată mai mult de 1/3 din frunză la un moment dat.

Site-ul meu este foarte umed. Ce pot face în această privință? În condiții umede, apa nu se poate...

Care este adâncimea de semănat dorită? Regula de bază: utilizați de două ori lungimea semințelor....

Este mai bine să semănați iarbă sau să puneți rulouri de gazon? Semănatul este mai bun, iar...

Ce amestec de iarbă se potrivește cel mai bine cu un amestec de flori? Dacă semănați iarbă și...